Hitel lehetőségek diákmunkával

Az egyetemi évek során rengeteg kiadás merül fel, melyeket fedezni kell. Mai cikkünkben annak járunk utána, hogy hogyan juthat pénzhez egy diák, ha nincs elegendő pénze.

Sokan próbálják átmeneti anyagi problémáikat hitelkártya segítségével fedezni. Sajnos ehhez jövedelemigazolásra van szükség, melyhez a diákmunkát nem fogadják el. Egyébként a hitelkártya veszélyes fegyver, amúgy sem ajánlom senkinek.

Folyószámlahitelt viszont diákmunka segítségével is lehet igényelni, ha legalább 3 hónapja a folyószámládra érkezik az ösztöndíjad vagy a diákmunkából származó béred. Ez vésztartalékként funkcionálhat számodra. A folyószámlahitel rövidtávon nyújthat számodra segítséget.

Utolsó megoldást a diákhitelt jelenthet. Ez hosszú távú hitellehetőség, melynek célja, hogy a rosszabb anyagi körülmények között élőknek is legyen lehetősége a tanulásra. Visszafizetése csak a tanulmányok befejezése után kezdődik.

Ennek ellenére arra biztatok mindenkit, hogy ha teheti, kerülje a hiteleket, inkább diákmunka segítségével és az ösztöndíjakból próbáljon boldogulni, hiszen a későbbiekben nagyon nehéz lesz ezeket az összegeket visszafizetni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.