Utazási biztosítás tipp sokat utazóknak

A Visa vagy Mastercard bankkártya cikkünk után újabb tanácsot kapnak az utazók. Utazási biztosítás nélkül nagy felelőtlenség utazni, melynek ára általában az utazási költségek töredéke, de számtalan esetben könnyítheti meg életünket, mivel egy egyszerű betegség kezeléséért is vagyonokat kérhetnek külföldön.

Elsőnek utána kell járnunk, hogy a bankkártyánkhoz kapcsolódik-e utasbiztosítás és annak, hogy az mire terjed ki. Nagyon sok dombornyomott bankkártyához jár utazási biztosítás, mely segítségével sokat tudunk megspórolni.

Ha sokat utazunk, akkor érdemes lehet éves utazási biztosítást kötni, mellyel már akár egy két hetes külföldi tartózkodás esetében is tudunk spórolni. A döntés előtt azonban számoljunk utána, hogy az éves utazási biztosítás vagy a bankkártyához járó utazási biztosítás választása-e az olcsóbb számunkra. Érdemes igénybe venni a kedvezményes lehetőségeket is, mely járhatnak online szerződéskötésért, életkor szerint, de vannak jó áron családi csomagok is.

Utazás előtt váltsuk ki az európai egészségbiztosítási kártyát is, mely ingyenes és segítségével Európa nagy részében a magyar egészségbiztosítás terhére vehetünk igénybe orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat.

A kártya mellé azonban ajánlott utazási biztosítást is kötni, mivel sok a turisták által sűrűn látogatott helyen az orvosok döntően magánpraxisban működnek, illetve egyes országokban a hazainál szűkebb a társadalombiztosítással igénybe vehető szolgáltatások köre, valamint a külföldön elszenvedett balesetek esetén csak kivételes esetben fedezi a hazaszállítást a kötelező egészségbiztosítás.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.