Adóbevallás 2017

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összegyűjtöttük számotokra a legfontosabb információkat az adóbevallásról.

A személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket a NAV kézbesíti mindenki számára, melyből tájékozódni lehet a változásokról.

Az idei év nagy újdonsága, hogy a NAV összeállítja a “bérből és fizetésből élők” számára az adóbevallásukat, mely körülbelül 3,8 millió embert érint. Ebbe a körbe azok az adózók tartoznak, akiknek a 2016-os év során csak egyetlen munkahelyről származott jövedelmük. A NAV által elkészített bevallástervezetet az adózónak jóvá kell hagyni.

Az ügyfélkapuval rendelkezők március 15-től egy gombnyomással elérhetik adóbevallásukat, amit ha kell, kiegészíthetnek a véglegesítés előtt. Szintén március 15-ig kérhető azok számára, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, hogy a NAV postán küldje meg az adóbevallás tervezetet. Ezt kérhetik postán, telefonon, az ügyfélszolgálaton vagy a NAV honlapján.

Mindenki nézze meg az ügyfélkapun vagy postán keresztül kapott tervezett, mert az állampolgárok felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön. Az adóbevallás esetleges hibáiért az adózó felel.

Nektek segítség, hogy a NAV készíti az adóbevallásotokat?


Egy hozzászólás a(z) “Adóbevallás 2017” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.