CSOK 10+10 millió tudnivalók

Tavaly nyáron már írtam az akkor megjelent CSOK-ról. Mai témánk az idén életbe lépet új kibővített családok otthon teremtési kedvezménye, mely segítségével 10+10 millióhoz juthatnak a családok.

Ez a támogatási forma rengeteg nagycsaládosnak nyújt majd segítséget, hogy javítsák lakókörülményeiket, azonban a támogatás igénybevételéhez rengeteg feltételnek meg kell felelniük.

A 10+10 milliós CSOK-ot a háromgyerekes családok vehetik igénybe, összkomfortos, új építésű lakásokra.

Fontos tudni, hogy eltörölték az ingatlanok energiahatékonyságának vizsgálatát valamint a 160m2-es felső plafont a támogatás igénybevételénél.

A jövőre nézve vállalt gyerekek esetében legalább az egyik szülőnek 40 év alattinak kell lennie. Ha a CSOK-ot vissza kell fizetni a késedelmi kamat mértéke a Ptk. szerinti normál kamat ötszöröse.

A nem felsőoktatásban tanuló gyerekeket 20 éves korukig, a felsőoktatásban részt vevőket 25 éves korig lehet figyelembe venni az igényléskor.

Feltétel még a bűntetlen előélet is. A 10+10 milliós CSOK esetében eltörölték a tulajdoni korlátot, így nem kell megválni a már meglévő lakástól.

Az igénylést megelőzően legalább 2 évig folyamatosan biztosítottnak kell lenni, ezen belül pedig az igénylést megelőzően legalább 180 nap keresőtevékenységet kell folytatni. A közmunka viszont nem tartozik ebbe bele!

A támogatás mellé igénybe vehető kedvezményes kamatozású hitel, melynek maximális összege 10 millió forint, kamata nem haladhatja meg a 3%-ot és legfeljebb 25 év lehet a futamidő.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.