Jó vétel-e a gépkocsinyeremény-betétkönyv?

Lassan közeledik a karácsony, ezért egy lehetséges ajándék ötlet, a gépkocsinyeremény- betétkönyv témáját járom ma körül.

A gépkocsinyeremény-betétkönyv egy különleges megtakarítási forma, melynél a kibocsátó bank kamat helyett autó nyeremény ad a betéteseknek, ha kisorsolják őket. Ez a kevesek által ismert lehetőség 1961 óta áll rendelkezésünkre.

Napjainkban az OTP banknál és az FHB-nál van gépkocsinyeremény-betétkönyv vásárlási lehetőség. Utóbbinál a gépkocsi nyeremények mellett más kisebb tárgyi nyeremények is vannak. Fontos tudni, hogy a nyeremények nem évülnek el, igaz, ha 1 hónap alatt nem veszed fel az autó nyereményt utána már csak az árára tarthatsz igényt!

A gépkocsinyeremény-betétkönyv kibocsátó bankok minden hónapban meghatároznak egy bizonyos kamatot a betétek után, majd az így kapott összegből levonják az adminisztrációs költségeket, a kamatadót és az EHO-t. A megmaradt pénzből autókat vásárolnak, mely így már adómentes, akkor is, ha az árát kérjük.

Gépkocsinyeremény-betétkönyv ajándékként is vásárolható, hiszen kedvezményezett megjelölésével is ki lehet váltani a betéteket, mely így akár karácsonyi ajándék is lehet. Azt gondolom, hogy bármilyen alkalomkor jó ajándék lehet, hogy ha készpénz helyett gépkocsinyermény-betétkönyvet adunk ajándékba.

Különböző címletekben kapható a gépkocsinyeremény-betétkönyv : 5.000, 10.000, 20.000 és 50.000 forint értékben.

A nyerés esélye nem túl magas, mely arányos azzal, hogy milyen címlettel rendelkezünk, viszont szemben a lottóval itt az eredeti befizetésünk nem veszlik el. Én ajánlom ezt a lehetőséget azoknak, akiknek szükségük van az izgalomra, hogy vajon nyertek-e, mert így nem veszítjük el a pénzünket, elég egyszer megvásárolni a takarékbetétkönyvet és minden hónapban várhatjuk, hogy ki lettünk-e sorsolva.

Sajnos, ha nem nyerünk a gépkocsinyeremény-betétkönyvvel akkor kamatot sem kapunk, így más befektetési formákhoz képest ez hátrány.

A gépkocsinyeremény-betétkönyv az OBA által biztosított és bármikor feltörhető, visszaváltható.

Az FHB esetében a vásárolásnál kötelező, hogy legyen bankszámlád a banknál. Jó tudni, hogy díjmentes számlát tudunk nyitni az FHB-nál!

Gépkocsinyeremény-betétkönyv kisorsolásának ellenőrzése itt (OTP) illetve itt (FHB).

Összesésgében szerintem menőbb ajándék lehet a gépkocsinyeremény-betétkönyv egy fiatal számára és mindenki számára okozhat egy kis izgalmat, hogy vajon nyert-e.

Neked van gépkocsinyeremény-betétkönyved?


12 hozzászólás a(z) “Jó vétel-e a gépkocsinyeremény-betétkönyv?” bejegyzéshez

 1. mostanság rövid távon ezt tartom a legjobb befektetésnek , mert
  egy évre lekötött pénzen csak buksz , mikor kiveszed a bankból .

 2. Barátnőm lányának szeretnék ajándékba veni gépkocsi neremény betétkönyvet úgy,hogy ha esetleg szüksége lesz pénzre,vissza tudja váltani!
  Lehetséges?

 3. Az FHB-nál vásároltam a közelmultban gépkocsi nyereménybetétkönyveket. Azért többet is, hogy ha esetelg ugy alakul, h szükségem lenne a pénz egy részére, ne kelljen az egészet visszaváltani. Atolvastam a szerzödési feltételeket, én ugyanis nem nagyon bizom a bankomban. Elsö olvasatra nem találtam benne “csavart”, ezek után online, a netbankon pár kattintással meg tudtam vásárolni a kötvényeket. Most viszont, hogy váratlan kiadás miatt szükségem lenne valamennyi pénzre, már elég macerás hozzájutni. Huncutul van ám ez kitalálva! Online nem is lehet (hiába ott vásároltam), telebankon sem, csakis személyesen a bankfiokban van rá mod. Persze, van aki csak legyint, hogy ugyan már, hát akkor be kell fáradni, és megvan…. Nem ugy van az. FHB fiokok kora délután bezárnak, és a megtakaritani képes (tehát dolgozo embern és pont ezért netbankos ugyebár ) a munkaidö kellös közepén bankban, személyesen ügyintézgetni, hát…. ugye, nem egyszerü… Aztán odaérve, ki tudja milyen trükkökhöz folyamodnak még…. Szoval itt volt az a huncut “csavar”….

  1. Tisztelt pöttyöspanni !
   Szeretném kérdezni hogy az FHB-s kifizetésnek volt e díja?
   Mert nekem felszámítottak kifizetési költséget.
   Válaszát előre is köszönöm
   László

 4. Nincs itt semmilyen csavar,nekem teljesen egyértelmű,hogy ha vissza akarnám váltani,személyesen mennék be… ne legyünk már ennyire hi-tech droidok hogy már az is macera ha személyesen kell bemenni egy bankba valamit elintézni ..

 5. Kicsit furának tartom, hogy minek bankszámlát nyitni, még akkor is, ha díjmentes. Sajnos én ezért nem az FHB-nél veszem akkor meg a nyeremény betétkönyvet, ugyanis a postán legalább nem kell bankszámlát nyitni úgy is lehet venni gépjármű nyeremény betétkönyvet.

 6. Tisztelt OTP!

  Nekem 1974 óta van betétkönyvem, de még egyszer sem húzták ki. Gondolom ez már tényleg kuriózum. Most készülők Csányi Sándornak elküldeni ezt a zöld kis papírkát. Felajánlom az Otp
  emléktárába, hogy volt egyszer egy ilyen lehetőség, amiből soha nem lett semmi. Nehezebb volt ezt valahogy minden húzásnál kikerülni, mint kihúzni. Az OTP-nél azonban nincs lehetetlen.
  Küldöm!
  Üdvözlettel és a további remények elkerülésével: Simon Ákosné

 7. Az FHB-nál vásároltam 2017-tavaszán gépkocsi nyereménybetétkönyvet. / Az OTP-s tapasztalatom ugyan is az volt hogy korrektül visszaváltják a betétkönyvet névértéken: 100000-Ft-ost=100000Ft-ért !!! de pokoli lassan- körülményesen. / Az FHB-nál személyesen gyorsan Alfa-számlát nyitottak s mint elmondták a befizetés-sz.nyítás-kifizetés egyszerű,gyors s természetesen ingyenes. De mikor most novemberben a kifizetésre került a sor egész komoly kifizetési költséget zúdítottak a nyakamba!!! Erről nem volt szó se a hírdetésükben , se a bankfiókban. Most elsőre nem tudtam jobbat-panaszt tettem. Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata esetleg jó ötlete-tanácsa?! Ha Valaki válaszol előre is köszönöm … László

  1. Nekem is azt mondták, mikor vissza akartam váltani, hogy felszámolnak készpézfelvételi díjat – annak ellenére. Az első betétek nyitása előtt direkt rákérdeztem, hogy valóban költségmentesen visszafizetik-e, és akkor megnyugtattak, hogy persze.
   Különben mentem volna az OTP-hez, de itt ugye online is tudok újat lekötni.
   Végül nem váltottam vissza, de pont most gondolkozom rajta…
   Bármi fejlemény/reakció azóta a panaszra?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.