Enyém, tied, miénk – avagy turkáljunk a magyar emberek pénztárcájában!

Napjainkban a házasságok egy elég nagy része válással végződik, melynek okai sok esetben az anyagi problémák.  Ez abból adódik, hogy a házastársak nem beszélnek eleget a pénzügyekről és nem tudnak közös nevezőre kerülni ezen a téren.

Egy házasságban eltérő gondolkodású, neveltetésű és szemléletű személyek alkotnak egy párt, akik máshogy tekintenek a pénzügyekre is. Az első dolog, amit egy fiatal párnak tisztáznia kell ezen a téren az az, hogy közös kasszán szeretnének-e élni vagy külön kasszán.

Évszázadokon keresztül közös kaszán éltek a házaspárok és a családfő rendelkezet a családi költségvetés felett. Ez a hatalom még akkor is sokáig megmaradt, amikor a nők is munkába álltak. A 21. században azonban, mint oly sok mindenben ebben a felállásban is nagy változások történtek és mára a családi kassza számtalan variációja alakult ki.

Általános érvényű tanácsot nem lehet adni ebben a témában, hogy melyik módszer a legjobb. Azt viszont fontos tudni, hogy csak akkor kezdj közös kasszába a pároddal, ha feltétel nélküli a bizalom köztetek. Ennek hiányában csúnyán megjárhatod.

Abban az esetben, ha nagy a jövedelem különbség a két fél között érdemes átgondolnotok, hogy okozna-e ez feszültséget köztetek közös kassza esetén. Ha igen inkább maradjatok külön kasszán.

Fontos tanács még, hogy ha a közös kassza mellett teszitek le a voksotokat, akkor az ne azt jelentse, hogy csak az egyik fél rendelkezik a családi kassza felett, még ha az kényelmesebb is lenne a másiknak. Erre azért van szükség, mert a későbbiekben feszültséget szülhet a pár között, hogyha a másik számon kéri a közös kassza kezelőjét, hogy miért  erre meg arra költötte a pénzt.

Azt gondolom, hogy ha leültök  és átbeszélitek ezt a témát párotokkal már egy lépéssel közelebb kerültök egy boldogabb kapcsolathoz és a pénzügyeitek irányításához.

Végül pedig szeretnék készíteni egy társadalmi körképet, hogy vajon napjainkban a magyarok között milyen arányban vannak a közös kassza hívei és ellenzői.

Melyik családi kassza módszer a legjobb?

Eredmény mutatása

Loading ... Loading ...

Ti hogyan kezelitek a családi kasszát? Meg vagytok elégedve vele vagy változtatnátok rajta?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.