Visa vagy Mastercard bankkártya?

A héten leesett az első hó nyugat Ausztriában, mely a közelgő síszezon kezdetét jelenti. Ma emiatt arról szeretnék írni, hogy milyen bankkártya a kedvezőbb külföldi utazás során?

Credit Card / Gold & Platinum

Hazánkban két cég uralja a piacot, ezek a Visa és a Mastercard. Ismerős lehet még a Maestro és az American Express név is. Előbbit néhány éve felvásárolta a Mastercard, utóbbi hazánkban csak kisebb mennyiségben van jelen.

Összességében elmondható, hogy európai utazás során jobban járunk a MasterCarddal, mivel Európában ez az elterjedtebb illetve euró alapú, így olcsóbb a használata is.

Ezzel szemben, ha az államokba készülünk piheni ott jobb a Visa, mivel az ottani vállalatok inkább azt fogadják el, ráadásul ez dollár alapú bankkártya.

De miért fontos az neked, hogy milyen devizában történik az elszámolás?

Azért, mert ha mondjuk euróban vásárolsz a Visa kártyádról, akkor először át váltják a forintodat dollára, majd azt euróra, mely az átváltások miatt nagymértékben megnöveli a költségeidet.
 Ezzel ellentétben a MasterCard a forintodat egyből euróra váltja, így a Visa bankkártya esetében jelen lévő köztes átváltásra és annak költségeire semmi szükséged sincs.
Külföldre utazásod előtt ellenőrizd, hogy mikor jár le a bankkártyád, nehogy kint szembesülj a problémával.
Ajánlott a bankkártya mellett egy kis pénzt is váltanod, hiszen előfordulhat, hogy valahol nem tudsz bankkártyával fizetni és nincs a közelben bankautomata.

2 hozzászólás a(z) “Visa vagy Mastercard bankkártya?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.