Kockázati életbiztosítás, hogy megvéd családod jövőjét!

Mindig rossz érzéssel tölt el, ha valaki elveszíti valamelyik családtagját. Én el sem tudnám képzelni az életem a családom nélkül.

Happy Family

Érdemes elgondolkozni azon is, hogy ők mit csinálnának nélkülünk? Meg kell védened valahogy a családod jövőjét, ennek legjobb eszköze a kockázati életbiztosítás. Ez a termék pénzt fizet a családodnak abban az esetben, ha te már nem leszel köztük. Így a gyász időszakában a pénzügyi gondokkal nem kellesz foglalkozniuk, ehelyett emlékezhetnek az együtt töltött szép évekre.

Azt gondolom, hogy a családunk biztonságának olyan fontosnak kell lenni-e, mint a lakásunk vagy az autónk védelmének, amik megvásárlásakor egyből kötünk rájuk biztosítást.

Biztosítástól függően az alábbiakra fizetnek:

  • haláleset
  • rokkantság
  • műtét
  • kórházban töltött idő
  • diagnosztizált gyógyíthatatlan kór.

Fontos, hogy ez egy olyan konstruckció mely nem fizet lejáratkor, csak akkor ha bekövetkezik a biztosítási esemény.

A biztosítási összeg annyi legyen, mely fedezi a család hiteleit és néhány évig pótolja a kiesett jövedelmet.

Az így kapott összegből fedezni tudja a hátra hagyottak a hitelek visszafizetését, a gyerekek taníttatását, útra indítását és a mindennapi megélhetést.

A kockázati életbiztosítás díja függ a biztosítási összegtől, kortól, általános egészségügyi állapottól, dohányzási szokásaidtól, test tömegindex…

Általánosságban elmondható, hogy csoportos életbiztosítás esetében általában kedvezőbb biztosítási díjat érhetünk el és megússzunk sok felesleges kört a biztosítás megkötése során pl.: orvosi vizsgálat.

Ha van olyan személy, akinek a pénzügyi jövője tőled függ, mindenképpen élj ezzel a lehetőséggel, hogy nyugodt lehess a szeretteid jövőjével kapcsolatban.

Te rendelkezel kockázati életbiztosítással? Ha igen melyik cégnél?


2 hozzászólás a(z) “Kockázati életbiztosítás, hogy megvéd családod jövőjét!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.