Kezdődik az egyetemi élet nyissunk diákszámlát!

Nemrég nyilvánossságra hozták a felsőoktatási intézmények ponthatárait és kiderült, hogy ki hol fogja tölteni az elkövetkező néhány évet. Ilyenkor a diákok nagy izgalomban vannak, hiszen új közösség, új élet vár rájuk. Az albérletkeresés és hasonló fontos teendők mellett gyakran ilyenkor érkezik el az első diákszámla nyitásának az ideje is. Viszont az egyéb feladatok miatt gyakran nem figyelnek oda elégé arra, hogy a legkedvezőbb diákszámlát válasszák, csak nyitnak egyet találomra. Mai cikkem az egyetemi gólyáknak és szüleiknek szól.

Néhány hete már írtam arról, hogy hogyan válaszunk bankot, ezért most inkább a különféle diákszámlák költségeit helyeztem előtérbe.

Az első diákszámla, amiről írok az OTP Junior termékcsalád, mely hazánk vezető kereskedelmi bankjának az ajánlata. A számla nagyon kedvező, hiszen 0 Ft a számlanyitási és számlavezetési díj, 0 Ft a MasterCard Online Junior bankkártya kibocsátási – és éves díja, mely PayPass funkcióval kerül kibocsátásra, 0 Ft a kártyás vásárlás, 0 Ft havonta 2 alkalommal a készpénzfelvétel díja és 0 Ft a mobiltelefon egyenleg feltöltés, továbbá díjmentes internetbanki szolgáltatások. Ráadásul, ha most nyitsz számlát e-Vouchert adnak ajándékba, mely egy tablet tartóra és egy 30%-os Fundango vásárlási kedvezményre jogosít!

Az OTP-nél járva szeretném megemlíteni az OTP jump számlacsomagot is. Ha már elmúltál 18, de még nem vagy 28 éves, és már a munka világában igyekszel boldogulni, az anyagi függetlenedés időszakában a JUMP Számlacsomag jó lehet neked.  A számlavezetés mindössze 241 Ft havonta, mely 186 Ft-ra csökkenthető, ha lemondasz a bankszámla kivonat postai kiküldéséről és azt elektronikus úton éred el.  A számlacsomaghoz 1 db bankkártya kapcsolódik, mely a számlanyitást követő első évben díjmentes.  És ami miatt fontosnak tartottam kiemelni: díjmentesen utalhatsz interneten keresztül bankon belül saját számlák között. Az interneten keresztül kezdeményezett eseti forint átutalás bankon kívül belföldre és bankon belül nem saját számlák között kedvezményes. Aki sokat utal rengeteget spórolhat meg ezzel a konstrukcióval.  A Jump Számlacsomaggal rendelkező ügyfelek számára az OTP travel évente 24.000 Ft értékben utazási utalványokat biztosít, mely a kibocsátástól számított 2 évig használható fel bármely, az OTP Travel által szervezett utazásra, akár akciósra is(30.000 forintonként 3.000 forint használható fel)!

Sberbank Diákszámla:  a havi számlavezetés díjmentes, a Sberbank havi SMS szolgáltatás díjmentes, illetve további SMS díjkedvezmény, díjmentes ügyintézési csatorna Sberbank Telebank telefonos ügyfélszolgálat eléréssel, jelentős díjkedvezmények az eseti átutalási megbízások esetén, bankkártya kibocsátási díjkedvezmény, kedvezményes készpénzfelvétel belföldi Sberbank ATM-ből, bármely belföldi pénzintézet pénztárában bankkártyával történő készpénzfelvételre díjkedvezmény, a bankkártyával bonyolított vásárlások díjmentesek és díjmentes Diákhitel ügyintézés is párosul az ajánlathoz.

 

A K&H Banknál 14 és 18 éves kor, illetve 18 és 26 éves kor között nyitható K&H Trambulin bankszámla. A fiatalabb korosztálynak ingyenes havidíj mellett az első évben ingyenes, utána pedig kedvezményes éves díjazású bankkártya jár. Az idősebbeknek 66 forintos havidíj ellenében vezeti a számlát a K&H, de első évben itt is elérhető az éves díj alóli mentesség.

Erste Érted Diákcsomag: 0 Ft a bankszámlanyitás és nincs számlavezetési díj, az 1990 Ft-os bankkártya-kibocsátási díjat jóváírják a CélBetéteden, amennyiben a számlanyitást követő 3 hónapban havonta legalább háromszor és összesen minimum 10 000 Ft értékben vásárolsz vele, új Erste Diák EgySzámláddal már most takarékoskodhatsz a jövő évi fesztiválokra. CélBetét akciójuk keretében most 5000 Ft-tal jutalmazzák azokat, akik 6 hónapig minimum 5000 Ft-ot félretesznek a CélBetétjükön, 0 Ft a készpénzfelvételi díj havonta 2 alkalommal összesen 150 000 Ft-ig, ha elmúltál 16 éves és ami a legjobb 2018. március 1-ig biztosítják ezek a feltételeket, ha most nyitsz náluk számlát!

 

Az UniCredit Bank diákszámlája 14 és 26 éves kor között igényelhető, a számlavezetésidíj 199 forint havonta. Kedvezményesen 1.250 forintos a bankkártya első éves díja, ezt követően évente 1.650 forintot kell fizetni érte. A kártyás vásárlás díjmentes.

Remélem a fenti összeállítás segít a döntésben!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.