15 ijesztő jel arra, hogy a pénzügyeid nem stabilak!

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy mennyire instabil a pénzügyi helyzetük, pedig számtalan jele van annak, hogy bajban vagyunk. Ma ezeket az előre látható baljós jeleket szeretném megosztani veletek!

1. Amikor nem tudod befizetni időre a számláid!

Lehet, hogy csak néhány napról van szó, de ez már egy vészharang lehet, hogy valamin változtatni kell sürgősen!

2. Amikor el kell halasztani egy jelentős vásárlást!

Ha voltál már olyan helyzetben, hogy új mosógépre lett szükséged, mert a másik már a végét jártak, de el kellett halasztani, mert nem engedheted meg magadnak szintén azt jelzi, hogy valamin változtatni kell!

3.  Nem tudnál megélni hitelkártya nélkül!

A hitelkártya a legtöbb esetben nem jó. Rengeteg veszélyt rejt magában, különösen akkor, hogy ha már azért használod, mert nem tudnád másból fedezni a kiadásaid. Ilyen esetben könnyen komoly bajba kerülhetsz, hogyha a következő hónapban nem tudod időben törleszteni a hiteleidet.

4. Nincs 6 havi félre tett pénzed!

Ahogyan a legutóbbi cikkemből is kiderül, rendelkeznünk kell egy sürgőségi alappal, melyet csak akkor szabad felhasználni, ha valami váratlan dolog történik az életünkben. Ha nincs ilyen célra félre tett pénzünk komoly bajba sodor bennünket a munkahelyünk elvesztése vagy egy haláleset a családban.

5. Amikor kölcsön kell kérni néha!

Ha sorozatosan nem tudunk ki jönni a fizetésünkből és mindig kölcsön kell kérni/kártya hitelt kell felvenni az szintén azt jelzi, hogy valami nagy gond van a pénzügyeinkkel.

6. Ha tudod, hogy soha nem fogsz tudni nyugdíjba vonulni!

Napjainkban sajnos már biztos, hogy öreg korunkba magunkról kellesz gondoskodni, mivel állami segítségre nem számíthatunk majd. Ha egyáltalán nincs félre tett pénzed erre az időre az komoly veszélyt jelent számodra.

7. Már fontolóra vetted, hogy inkább árverezzék el a házad/kocsid!

Igen komoly gondba kerülsz, hogyha már végképp nem tudod fizetni a hiteleidet!

8. Ha már megtagadták a hitelkérelmedet!

Napjainkban elég sok család vesz fel hitelt egy nagyobb kiadás során. Amennyiben visszautasították már a hitelkérelmedet, akkor szintén komoly problémák vannak a pénzügyeidben.

9. Nincs biztosításod!

Komoly gondba kerülhetsz, hogyha nincs megfelelő lakásbiztosításod vagy cascód. Ilyenkor, ha mondjuk ne hagy isten leég a házad csak saját magadra számíthatsz!

10. Nem tud aludni a pénzügyi gondjai miatt!

Ha este azon gondolkozik, hogy miből fogja kifizetni a számlákat valamint, hogy miből fog a gyerek kirándulni menni az azt jelenti, hogy nincsenek rendben a pénzügyei.

11. Amikor már a tartalékaidból élsz!

Sok olyan családdal találkozom, hogy nem veszik észre mekkora a baj, hisz a megtakarításaikból felhasználva egy kicsit minden hónapban túlvészelik az időszakot! Pedig ilyenkor is baj van, méghozzá nem is kicsi, mert előbb utóbb el fog fogyni a megtakarítás.

12. Drágább cuccokat vásárol, mint amiket megtehetne!

Sokszor, hogy jómódúnak tűnjön az ember olyan cuccokat vásárol, ami igazából nem az  ő jövedelmi helyzetéhez illik. Sajnos ez hosszú távon komoly veszélyforrás lehet.

13. Amikor tologatja a számláit!

Az első pontban lévő probléma komolyabb változata, hogyha egyik hónapról a másik tologatja az ember a számlákat, mert nem tudja őket egyben befizetni őket.

14. Amikor nincs pénz a karbantartásra!

Ennek egyik példája, amikor hallogatja az ember az olaj cserét a kocsiban, hogy rá ér az még! Pedig sokat ártunk vele a több millióért vásárolt autónknak!

15. Rettegés a munkahely elvesztésétől!

Ha nincs semmi ötletünk arra, hogy miből , hogyan éljünk tovább a munkánk elvesztése után akkor az azt jelenti, hogy nagyon függünk pénzügyileg a jelenlegi munkánktól!

Ha magadra ismertél a fenti pontokban mindenképp tervezd újra pénzügyeid, hogy valamilyen mód kikerülj ezekből a csapdákból!

Ti milyen jeleket figyeltetek még meg?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.