Hétfőn indul a Questor kártalanítás

A törvény alapján május 6. és június 5. között kellett kérelmezniük a kártalanítást a Questor kötvények tulajdonosainak. A törvény szerint a 30 millió forintot meg nem haladó összegű követeléseket tőkeértéken, a kötvényeket pedig névértéken kell figyelembe venni.

2015. július 13-án végre ténylegesen elindulhat a Questor kártalanítás, a Befektető-védelmi  Alapot (BEVA) terhelő kártalanítás rész kifizetésének megkezdésével. A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 000 euróig (kb. 6 millió forintig). Ez közel 32 000 ügyfélnek összesen 88 milliárd forint kifizetést jelent.

A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegről.

A Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló hitelt vesz fel az MNB-től, amit a folyamatban lévő kártalanítási eljárások (Buda-Cash, Hungária, Quaestor) során történő kifizetések céljából a jegybank hamarosan a szervezet rendelkezésére bocsát- derült ki a tájékoztatásból.

Forrás: portfólió.hu

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.