Kis összegű befektetési tippek!

Sokan panaszkodnak a környezetemben arra, hogy nekik csak néhány tízezer forintjuk van és ennyi pénzt nem lehet befektetni. Mai cikkemben bebizonyítom, hogy ekkora összegnek is van jobb helye, mint elkölteni egy olyan dologra, amire semmi szükségünk sincs.

Mielőtt kiválasztod a megfelelő ajánlatot gondold át, hogy pontosan mennyi pénzt tudsz befektetésre fordítani, mennyi ideig tudod nélkülözni azt, milyen célra szeretnéd felhasználni majd valamint mennyire kívánsz részt venni a befektetésben.

1. befektetési tipp: Építs saját üzletet

Számtalan kis összegből megvalósítható üzleti lehetőség van. Ezek segítségével munka mellett is szerezhetsz plusz bevételt. Erre a legjobb példa Vida Ágnes, aki saját online üzletét 3.600 forintból indította, mára havi több milliós bevétellel rendelkezik a  cége és ma már ő oktatja a kezdő vállalkozókat.


2. befektetési tipp: Fektess magadba

A saját magadba történő befektetés az egyik legjobb módja, hogy gazdagítsd az életedet.  Az új tudás, új információ új élményeket add.

Egy új tanfolyam elvégzése után jobb állást találhatsz magadnak és többet kereshetsz. Ezen kívül érdemesnek tartom, hogy pénzügyi képzésekbe is fektess, mert lehetsz sikeres az élet bármely területén, ha nem értesz a pénzügyekhez hatalmas veszteségeket érhetsz el.

3. befektetési tipp: Lakástakarék

Egy rövid futamidejű (4 éves) lakástakarék pénztári befektetés évi 10% feletti hozamot is elérhet. Hátránya, hogy csak lakáscélra használható fel. Viszont minden családnak vannak ilyen jellegű kiadásai néhány évente. Azt javaslom, hogy ha van rá lehetőséged a lejárat után valamilyen energetikai fejlesztést hajts létre a házadon, mely a későbbiekben szintén megtakarítást fog okozni. A befektetésed mellett ráadásul kedvezményes kamatozású hitelt is igénybe vehetsz ezzel a konstrukcióval.

4. befektetési tipp: Öt éves inflációkövető államkötvény

A jelenleg forgalomban lévő 5 éves államkötvények az infláció felett évi 3,5% kamatprémiumot fizetnek, mely a jelenlegi betéti kamatokhoz viszonyítva igen kedvezőnek számít.

Alapcímlete: 1.000 Ft.

+ egy befektetési tipp: fizesd vissza a hiteledet

Amennyiben hiteled van a jelenlegi alacsony betéti kamatok mellett az egyik legjobb döntés lehet azok visszafizetése.

Végül pedig néhány tipp, amire ne költsd a pénzed:

– szerencsejáték

– ha valami túl szép, hogy igaz legyen

– befektetés, amit nem értesz.

Nektek milyen kisösszegű befektetéseitek vannak?


Egy hozzászólás a(z) “Kis összegű befektetési tippek!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.